13. 8. 10

EOD predstavitev benda - Camelot

Odločil sem se v nekaj blog prispevkih predstaviti posamezne bende in izvajalce, ki jih lahko slišite na mojem kompilacijskem albumu THE EVOLUTION OF DREAMS (v nadalnje EOD). Tako, da bom lepo spisal nekaj kratkega o vsakem posebej, dodal nekaj slik in linkov ter se probal malce spomniti kako je bilo :) nostalgično pisanje, ni kaj :)

In prvi bend bo ta, ki je prvi na plati in s katerim sem posnel svoj prvi demo - CAMELOT.

Na kratko o bendu:

Skupina Camelot je nastala decembra, leta 2005. V prvi zasedbi so svoje muzikalicne ideje uresnicevali Jurij Bozic (bas), Nikolaj Ernest Padevski (klaviature), Jose (bobni), Tilc (sax, vokal) in Mitch (kitara). Cez nekaj casa je Jurij Božic zapustil skupino in zamenjala ga je Metka Božic (bas). V taki postavi je skupina naredila svoje prve prave izdelke, najbolj pa izstopa instrumentalna epska skladba Apollo 13, kjer se v 25 minutah glasbe zvrstijo razlicni stili igranja in glasbe ter mesanica razlicnih efektov.
Po zacasnem prenehanju se je Camelot spet spravil skupaj julija 2006 in skupini se je zopet pridružil Jurij Bozic (bas). Nastali so novi komadi in ideoloska ter vizualna podlaga skupine.
Po vetru spremeb pa je od stare postave ostalo le malo. V skupini sta ostala le Zoso (bobni, sax, vokal) in Mitch (kitara, vokal). Pridružila sta se jima se Jurij Kralj (kitara), Zeko (klaviature) ter Matic Nemec (bas). 13.2.2007 so se prvic predstavili v športni dvorani Leona Stuklja in zopet stopili na pot do cilja. Ustvarili so kar zajeten repertoar avtorskih komadov, žal so od vseh posneli le enega - Take me as I am. S to postavo je bila skupina najmočnejša. Koncertirali so po celi Sloveniji, na različnih lokacijah, največja koncerta pa sta bila zagotovo pred Planetom Tuš v Novem mestu ter v mariborski dvorani ŠTUK na natečaju ILA International.

Skupina je razpadla sredi poletja 2007 zaradi nesoglasij v bendu ter razlik v glasbenem okusu ter ciljih. Razšli so se prijateljsko.

Slike:




Povezave:

http://www.myspace.com/camelotband

*****

Ni komentarjev:

Objavite komentar