18. 8. 10

Kako s petimi komadi opisati svoje življenje

Vsak človek ima svojo zgodbo. In vsaka pesem ima svojo zgodbo. Značaji in zgodbe ljudi pa so pogosto zelo podobni, tako da se pogosto najdejo med seboj. Se vam kdaj zgodi, da med poslušanjem glasbe ali med branjem knjig poslušate ter berete svoje občutke in življensko zgodbo? Verjetno se skoraj vsak lahko najde v kakšnem komadu kjer se mu zdi, da je napisan po njegovem življenju….

Ali je to le potešitev osamljenosti ali pa povod za še večjo depresijo in žalost ne vem. Vem pa zagotovo, da meni taki komadi zelo pomagajo. So moje osebne Poezije in himne.

Glasba je lahko največje zdravilo in izhod ali pa tudi največja bolečina. Če imate svoje najljubše komade jih čimveč poslušajte in zavedali se boste da niste sami. Pri poslušanju takih komadov se preselite v svet, ki je poznan le vam in katerega vam nihče ne more vzeti. Tu ste doma!

Nekoč je nekdo rekel: Vprašanje je ali žalosten človek posluša žalostno glasbo ali žalostna glasba povzroča človeka še bolj žalostnega. Kaj menite?

In kako bi svojo biografijo spravili v pet komadov? Katerih pet pesmi bi res skoraj povsem opisalo vaše življenje in vaše videnje sveta, vaše občutke?

Mojih pet je tukaj!

Pink Floyd - High Hopes



Metallica - The Unforgiven




Pink Floyd - Shine on You Crazy Diamond




Eminem - The Way I am



Queen - The Show Must Go On





Kaj pa sestavlja vaš seznam?

Ni komentarjev:

Objavite komentar